maanantai 3. kesäkuuta 2013

Erilaisuus on rohkeaa

Yks päivä olin taas heilumassa kameran kanssa ulkona. Aloin kuvata äidin hienoa kukka-asetelmaa ja huomasin, että kukkien joukossa oli yksi kukka, joka oli erivärinen kuin muut. Mä aloin miettiä erilaisuutta ja joukosta erottumista. Tää on taas aihe, josta sais kirjotettua pitkänkin tekstin, mutta en taida jaksaa. Kerron vain ajatuksen, joka päälimmäisenä nousee mieleeni.

Monelle on varmaan tuttu se tunne, kun tietää, että pitäisi tehdä eritavalla kuin muut, mutta ei uskalla. Se, kun luopuu mieluummin omasta mielipiteestään, kuin on erimieltä kavereiden kanssa ja se, ettei uskalla näyttää erilaisuuttaan. Monesti olisi helpompi vain luopua omasta mielipiteestä tai vakaumuksesta ja mennä massan mukana. Siihen ei kuitenkaan pitäisi alistua. Yleensä sitä nimittäin katuu jälkeen päin. Omassa mielipiteessään pysyminen vaatii kuitenkin paljon rohkeutta.

Matin kaverit on lähdössä juomaan lauantai-iltana. Matti on kutsuttu mukaan, mutta hän ei halua käyttää alkoholia, eikä nauti kännissä olevien kavereiden kanssa olemisesta. Ryhmän painostus on suuri. Jos Matti ei lähde mukaan, hänet haukutaan nössöksi. Matti kuitenkin päättää pitää kiinni vakaumuksestaan. Hän haluaa olla ylpeä erilaisuudestaan. Hän haluaa tehdä sen, mikä on hänestä oikein. MATTI ON ROHKEA POIKA! MATTI EI OO YHTÄÄN NÖSSÖ! 

Munkin elämässä on monesti samantapaisia tilanteita kuin tällä esimerkki Matilla. Silloin mä ajattelen tätä Raamatun paikkaa: Room 12:2 "Älkää mukautuko tämän maailman menoon, vaan muuttukaa, uudistukaa mieleltänne, niin että osaatte arvioida, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä." 
Toi Raamatun kohta kehottaa mua olemaan erilainen. Maailmassa on niin paljon asioita, jotka eivät ole hyväksi ihmisille ja oikein, mutta silti niin monet tekevät niitä. Raamattu neuvoo mua pysymään erossa niistä asioista ja tekemään sen mikä on hyvää ja Jumalan tahdon mukaista. Jumala tietää mikä mulle on parasta, joten teen mielelläni Hänen tahtonsa mukaan. Joskus tosin se ei ole helppoa toteuttaa, kun ihmiset ympärillä tekevät toisin. Usein pelkään joutuvani silmätikuksi, mutta lopulta, kun kuitenkin teen sen minkä tunnen oikeaksi, huomaan sen olleen parasta. :)

Uskaltakaa vaan pitää kiinni omista mielipiteistänne ja vakaumuksistanne! Ei oo hyvä alistua muiden mielipiteeseen. (Paitsi jos kyseessä on oikeasti huono mielipide, joka on loukkaava tai vahingollinen itselle tai muille.) Olkaa rohkeita! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti